Welkom Registreren  |  dinsdag 20 november 2018   |  Inloggen
 


Van 8 t/m 22 september 2003 verbleven wij in appartementencomplex Alexandros & Yannis in Dassia, Corfu, Griekenland.

Zondag 7 september 2003

Het is vijf uur 's middags als we even ons bed in duiken om nog even te slapen. Over precies 12 uur zal ons vliegtuig vertrekken richting Corfu. We hebben afgesproken dat paps bij ons broodjes komt eten om 20.00u. We zouden laat eten, zodat we de nacht door konden gaan. Om 01.00u vertrekken we namelijk richting Schiphol. Om kwart voor zeven zijn we allebei wakker en gaan we opstaan. Een uurtje later komen Jochem en Hilde langs om afscheid te nemen. Stiekem hebben ze een lief kaartje voor ons op het bureau gezet.

Paps gaat na de broodjes toch nog even naar bed. Wij zappen nog wat en kijken voor de laatste keer naar de weersverwachting op Corfu: onweer en regen.

Om 01.00u is het dan zover. We vertrekken richting Schiphol, waar we om half drie bij de balie van Bel-Air verwacht worden om de tickets af te halen. We zijn netjes op tijd en zien het vluchtnummer al staan op de schermen: MP0243. We gaan naar vertrekhal 3 en melden ons bij de balie. Maar daar zijn onze tickets niet. We moeten naar de balie van Bel-Air een eindje verderop. Wel kunnen we hier vast plaatsjes reserveren: twee stoelen naast elkaar aan het raam.

Bij de balie van Bel-Air is niemand, ook niet bij de balie waarheen verwezen wordt door middel van een bordje. Er staat ook een bordje met de mededeling dat de balie om 03.00u open gaat. De spanning neemt toe. Zullen de tickets er wel zijn? We gaan een kopje koffie drinken met zicht op de balie. Even later zien we beweging. Gelukkig, er is in ieder geval iemand. We willen niet langer wachten en zodra de koffie op is gaan we erheen. "Nee ik kan de tickets niet vinden", grapt paps. Achter de balie zit een dame op leeftijd in gedachten. We melden ons. Ze begint tussen een stapel tickets te kijken en zoekt achter zich in een kastje. Niets. Joke en ik kijken elkaar aan. Het zal toch niet? Ze kijkt op de passagierslijst van de MP0243 en daar staan we wel op. "Dat hebben ze niet doorgegeven", zegt ze en trekt een laadje open.
Daaruit haalt ze twee blanco tickets en begint te schrijven. Met de versgeschreven tickets begeven we ons naar de vertrekhal en gaan in dezelfde rij staan als een uur geleden. Terwijl we daar staan zien we dat we bij de balie voor "big seats" staan. Lekker stel zijn we toch. Als we aan de beurt zijn worden we er wel even op gewezen, maar ze helpt ons wel gewoon. Ingechecked en wel gaan we dan nog terug om een kopje koffie te drinken. Dat zit toch een stuk relaxter zo.


De Boeing 767 met vluchtnummer MP0243 staat klaar voor vertrek

Later nemen we afscheid van paps en gaan we door de paspoort controle. Het moment van (eerste keer) vliegen komt steeds dichterbij, spannend. Weer wat later zitten we in een Boeing 767 klaar voor vertrek. Apart gevoel zeg, dat opstijgen. Prachtig uitzicht over Amsterdam. Al die lampjes zien er echt gaaf uit! Om nog maar te zwijgen over de zonsopkomst halverwege de reis. Onderweg kopen we "Wie is het?", de reiseditie. Als het echt zulk slecht weer is hebben we dat wel nodig.

Lees verder...

 

Het weer die dag

Kaart Corfu

Ligging

GoogleAds