Home

Welkom op mijn website!

Dixidito Online is een soort digitaal archief van een gedeelte van mijn leven. Hier deel ik die dingen die ik het waard vind om een plekje in het digitale archief te krijgen. Zo zijn er reisverslagen, de grotere klussen en verbouwingen, maar ook schrijf ik heel af en toe een blog van andere belevenissen.

Neus gerust eens rond en schroom niet om een berichtje achter te laten.

Dixidito, wat is dat nou weer voor naam?

De naam Dixidito komt uit een vreemde-woordenboek. Daar staat het in 2 delen in. Toen ik in 1997 voor het eerst de digitale snelweg leerde kennen, zocht ik een leuke nickname. Dat werd Dixidito.

Ik zag op een pagina aan de ene kant Dixi staan en aan de andere kant Dito. Die twee woorden combineerde ik en dat klonk leuk. Ik had nog helemaal niet naar de betekenis gekeken.

Pas een paar weken later ging ik eens kijken wat de naam eigenlijk zou betekenen. Toen zag ik pas wat een leuke naam het voor het chatten eigenlijk was.

di’xi [Lat. = ik ben klaar met zeggen] ik heb gezegd (op eind van toespraak).

di’to afk. do [It. (tegenw. detto) v. Lat. dictus v. dícere, dictum = zeggen] lett.: het gezegde; hetzelfde, insgelijks.

Je zou kunnen zeggen dat Dixidito betekent: Ik heb het gezegde gezegd. En dat is wel heel toepasselijk voor chatten vind ik.

Goed. Dixidito werd dus mijn chatnaam / nickname. Maar in het dagelijks leven heet ik gewoon Ton. Chatten doe ik tegenwoordig alleen nog maar met vrienden en bekenden op Whatsapp, maar de naam Dixidito blijft een unieke en die gebruik ik dus nog altijd.

2 reacties op ‘Home

Plaats een reactie